Servicii

- demontat/montat roti
- dejantat/rejantat anvelope
- echilibrare roti, reparare anvelope
- reparare camere de aer
- indreptare jante otel si aliaj
- verificare/ajustare presiune

 

  • ECHILIBRAREA.

                Rotile neechilibrate cauzeaza vibratii care duc la oboseala soferului, la uzura neregulata si prematura a cauciucului si, de asemenea, la uzura nedorita a suspensiei automobilului. Iata de ce o roata echilibrata face diferenta intre un condus placut si unul dezastruos.

                Putem spune ca un vehicul este echilibrat in mod corespunzator atunci cand toate componentele de suspensie sau de directie sunt fara defecte si cand ansamblurile de anvelope sau de roti ruleaza drept si corect.

     Dezechilibrul roţilor poate fi de 2 feluri:

                Dezechilibrul static: are loc atunci cand exista un punct greu sau usor in anvelopa. In acest caz, anvelopa nu se rostogoleste uniform, iar anvelopa si janta sunt supuse unei miscari in sus si in jos.

                Dezechilibru dinamic: are loc atunci cand exista o greutate inegala pe una sau pe ambele laturi ale liniei mediane laterale a ansamblului anvelopa/janta. Acest dezechilibru va cauza o miscare dintr-o parte in alta a rotilor.

    Din fericire, masinile de echilibrat ghideaza mecanicul vulcanizator exact catre locul in care trebuie aplicata contragreutatea pe janta.

    Când trebuie să echilibraţi roţile? 

    • Daca simtiti vibratii in volan;
    • La fiecare schimbare a anvelopelor;
    • La repararea unei pene de cauciuc;
    • Daca un mecanic vulcanizator depisteaza o uzura anormala.

                O roata neechilibrata scurteaza viata sistemului de rulare, directie si al suspensiei. Daca simtiti vibratii in volan care încep de regula de la 80-90 km/h si cresc in amplitudine si/sau frecventă odata cu cresterea vitezei, atunci trebuie sa verificati echilibratul rotilor.

    Sfat:  Dacă simtiti vibratii in volan la viteze intre 90 si 110 km/h, trebuie sa echilibraţi rotile din FAŢĂ. Dacă simtiti vibratii in scaunul soferului, trebuie sa echilibrtţi rotile din SPATE.

    Cum se face echilibrarea rotilor ?

                La montarea unei anvelope pe roata, doua unitati usor imperfecte sunt imbinate pentru a forma un ansamblu. Sansele ca acest ansamblu sa aiba o distributie absolut precisa a greutatii in jurul centrelor sale radiale si laterale sunt practic inexistente. Asadar, pentru a echilibra roata, tehnicianul o monteaza pe o masina de echilibrare  care invarte roata pentru a localiza partile mai grele ale ansamblului. Apoi, sistemul de echilibrare ghideaza tehnicianul sa amplaseze contragreutati pe suprafata jantei pentru a compensa dezechilibrul. Aceste greutati ajuta echilibrarea anvelopei la toate vitezele.

                Centrul de anvelope RVG TYRES va sta la dispozitie si va garanteaza cele mai bune servicii de montare si  echilibrare a anvelopelor dumneavoastra. In service-ul nostru de roti, echilibrarea se face pe masini performante de catre un personal calificat cu o precizie ridicata si intr-un timp minim.

    Montarea si strangerea rotilor.

                Suruburile sau piulitele de fixare a rotilor pe autovehicul trebuie facuta cu o cheie dinamometrica respectand momentele de strangere recomandate de constructorul vehiculului. Se recomanda inlocuirea valvei odata cu inlocuirea anvelopei.

  • Avantajele umflarii cu azot.

     

    Studiile conduse in ultimii ani de catre organizatii independente si producatori de pneuri au aratat impactul benefic pe care il are umflarea anvelopelor cu azot asupra duratei de viata a anvelopei si reducerea consumului de combustibil.

    azot1

                Aerul comprimat – metoda traditionala pentru umflarea anvelopelor – contine oxigen (21%) si azot (78%). Cauciucul anvelopei este ca o membrana, prin care oxigenul trece catre exterior mult mai repede decat azotul. Ca rezultat, scurgerea treptata a oxigenului prin peretii cauciucului conduce la dezumflare. Aceasta, la randul ei, conduce la o crestere a uzurii benzii de rulare, scade siguranta si confortul si creste consumul. In plus, aerul comprimat are un grad inalt de umezeala, care poate accelera ritmul de coroziune al anvelopei.

                Azotul este folosit in anvelope pentru a evita pierderile prin peretii anvelopei, care rezulta in dezumflare. Motivul pentru care este folosit azotul il reprezinta faptul ca este usor de produs, nu arde, nu are miros si este in procent mare in componenta aerului atmosferic.

    Diferenta dintre presiunea din anvelopa si presiunea atmosferica face ca oxigenul sa treaca de la interior la exterior prin anvelopa. Daca am  putea creea aceeasi concentratie de oxigen afara si inauntrul anvelopei (presiune partiala egala), oxigenul nu ar mai fi fortat sa se infiltreze prin peretele anvelopei.

    Folosirea azotului in anvelope mentine presiunea corecta si reduce toate problemele asociate cu dezumflarea.

    Umflare corecta versus dezumflare.

    Umflarea  corecta este deosebit de importanta cand luam in considerare durata de viata a anvelopei si performanta acesteia. Nu este intotdeauna posibil sa te uiti la o anvelopa si sa detectezi dezumflarea. Totusi, dezumflarea poate cauza probleme legate de anvelopa. Asa cum presiunea determina capacitatea de incarcare a anvelopei, dezumflarea rezulta intr-o anvelopa supraincarcata. O umflare insuficienta duce la cresterea consumului de combustibil, manevrare greoaie si cresterea fortelor mecanice din cauciuc, care se supraincalzeste si poate exploda.


    Avantajele presurizarii cu azot
    :

    • Primul şi cel mai mare avantaj este cel al lipsei variaţiilor de presiune datorate variaţiilor de temperatură. Azotul nu se comprimă la frig şi nu se dilată la căldură.
    • Molecula de azot are dimensiuni mai mari decât molecula de oxigen, ceea ce face ca presiunea din cauciuc să se piardă mult mai greu. Oxigenul trece prin pereţii cauciucului cu 30%-40% mai repede decât azotul.
    • Stabilitatea presiunii timp indelungat.
    • Etanseitate si manipulare mai buna.
    • Reducerea consumului de combustibil.
    • Durata de viata mai lunga a anvelopei.
    • Cresterea sigurantei in exploatare.
    • Eliminarea oxidarii in interiorul anvelopei.
    • Eliminarea alarmelor false ale senzorilor de presiune din anvelope.
    • Riscul scăzut de explozie, o mai mare durată de viaţă a jantelor, precum şi un confort sporit la şofat.
    • Evitarea proceselor de oxidare a elementelor pneurilor.
    • Diminuarea scurgerilor prin microfisurile cauciucului.
    • Diminuarea gradului de uzură a pneurilor.
    • Creşterea gradului de eficienţă a pneurilor în cazul supraîncărcării autoturismului şi în cazul temperaturilor atmosferice ridicate.
    • Îmbunătăţirea gradului de amortizare a roţilor şi diminuarea gradului de tensiune asupra suspensiei.
    • Creşterea aderenţei cu carosabilul şi diminuarea „drumului de frânare”.
    • Creşterea stabilităţii autoturismului în timpul manevrării în curbe.

    Cum prelungeşte azotul viaţa cauciucului şi a jantei.

    •             Un alt avantaj pentru cei care folosesc azotul pentru umflarea cauciucurilor este durata de viaţă prelungită a roţilor. Uzura anvelopelor se reduce datorită menţinerii presiunii constante. De asemenea, jantele maşinii se vor uza mult mai greu. Oxigenul aflat în anvelopa umflată cu aer simplu reacţionează şi atacă stratul de etanşeizare şi cordul anvelopei, precum şi janta. Datorită lipsei umidităţii din azot jantele nu vor avea de suferit. Cele normale nu ruginesc pe interior, iar cele de aliaj nu vor mai oxida. Pentru că este un gaz inert chimic, azotul nu acţionează nici asupra cauciucului.

    Azotul folosit în Formula 1 şi armată.

    •             Utilizarea azotului pentru presurizarea anvelopelor este o practică frecventă în statele occidentale, în SUA, Japonia şi în alte zone dezvoltate. Azotul şi-a dovedit eficienţa în presurizarea anvelopelor de-a lungul zecilor de ani de când este folosit în Formula 1, cursele NASCAR, industria militară şi în aviaţie. Progresul tehnologiei a făcut posibilă producerea şi utilizarea azotului pe scară largă, iar acum orice consumator are acces la aceste avantaje. Aşa cum folosirea anvelopelor de iarnă va deveni cu timpul o practică obişnuită, tot aşa utilizarea azotului în anvelope va deveni o obişnuinţă şi în ţări emergente sau mai puţin dezvoltate.

  • Indreptarea jantelor.

     

    Gropile, coşmarul oricărui şofer! 

     Cum în oraş nu este chip să le ocoleşti pe toate, singura care are de suferit este maşina ta: de la articulaţii până la jante şi la cauciucuri tocite inegal şi bani cheltuiţi pe alte şi alte probleme care apar ulterior.

    Janta suferă deformări în urma impactului cu bordurile, gropile sau
    alte obstacole prezente pe carosabil. În acest mod , roţile ajung să se dezechilibreze iar continuarea rulării în aceste condiţii conduce la uzura neuniformă a anvelopelor şi la scurtarea duratei de viaţa a acestora. Aşadar, este recomandat ca operaţia de îndreptat jante să se facă periodic sau imediat ce apar „bătăi” sau „vibraţii ale volanului”, indiferent dacă acestea sunt jante din aliaj, aluminiu, tablă, sau oţel.

Coș

Categorii de Produse

0 items